ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ
Tarih: 1.09.2021| Okunma Sayısı: 650

Kıymetli Meslektaşlarım, değerli Basın Mensupları, 2021-2022 adli yıl açılışımıza hoşgeldiniz.

 

Öncelikle, 99. Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Yeni adli yılın; hukuk, demokrasi ve insan hakları bakımından başarılı geçmesini, yargıya olan güvenin artmasını, adaletin en sağlıklı ve hızlı bir şekilde tesis edilmesini ve nihayetinde milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 

“Töre konuşunca Han susar” ,“Adalet göğün direği, yıkılırsa gök yıkılır ” diyen Bilge Kağan’dan, Adâlet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabulolunmaz” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’e kadar adalet bir devletin ayakta kalabilmesi için en önemli halka olarak görülmüştür. Bu sebeple adaletin tecellesi için yeni adli yılı açarken en temel görevlerimiz arasında yer alan Hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesi, insan haklarının savunulabilmesi ve korunabilmesi için bağımsız, tarafsız, güven veren mahkemelerden, bağımsız ve cesur cumhuriyet savcılarından, özgür savunmadan asla taviz verilmemelidir.

 

Ayrıca Devlet bu görevini yerine getirirken; yargı hiçbir siyasal veya ideolojik saikle baskı altına alınmamalı, adalet sistemi içerisine çöreklenmeye gayret eden her türlü hukuk dışı yapılanmalara asla izin verilmemeli ve varsa bunlar ivedilikle temizlenmeye devam edilmelidir.

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Maalesef yeni adli yıla girerken yargımız hala devam eden ve daha da artan ağır sorunlarla karşı karşıyadır. Yargı yükü, uzun süren yargılamalar, adalete erişim hakkının kısıtlanması, yargıya erişimin pahalılığı, zorunlu avukatlık ücretlerinin artırılmaması, adli yardım ödeneklerinin yetersizliği, hukuk fakültelerinin sayılarının artması, hukuk fakültelerinde kontenjanların fazla tutulması, hala hukuk fakültelerine giriş barajının düşük tutulması, sınavlarda liyakata ve ehliyete gereken özenin gösterilmemesi, hukuk mesleklerine giriş sınavlarında geç kalınması, avukata yönelik baskı, tehdit ve fiili saldırıların artması gibi kronikleşen ve giderek daha da ağırlaşan bu sorunların baroların görüşleri de alınarak bir an önce çözülmesi öncelikli talebimizdir.

 

Yargıda var olan sorunların varlığına rağmen meslek örgütü olarak barolar ve biz avukatlar; haksızlığa uğrayan kişilerin hakkını temin ederken güvendiği, beşeri sorunların çözümünü sağlamamız nedeniyle insanların her zaman başvurabildiği, tabiri caizse kutup yıldızı misali toplumdaki tüm bireylerin ülkede yaşanan her mevzuya olan bakış açısını belirleyen kişiler olarak mesleğimizi icra etmekten, bu ülkenin dünü, bugünü, yarını ve hafızası olmaktan ziyadesiyle memnunuz.

 

Yargının kurucu unsuru olan Avukatlar ve barolar olarak Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletinin, bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin tarafında mücadele etmeye devam edeceğiz. Başarabildiklerimizin mutluluğunu yaşarken başaramadığımız şeyler için de elimizden geleni yapmış olmanın vicdani rahatlığını duyacağız

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Adaletin tecellisi için fedakarca çalışan avukat, hakim,  savcı meslektaşlarımız ile adliye ve avukatlık bürosu çalışanlarımıza başarılar diliyor, edebiyete irtihal eden tüm yargı mensubu meslektaşlarımızı rahmet ile anıyorum. 01/09/2021

 

 

                                                                      Niğde Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                                                                  Baro Başkanı

Av. Emin Alper ÖZTÜRK

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. EMİN ALPER ÖZTÜRK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.