NİĞDE

EkimKasımAralık
Tarih: 25.02.2014 22:00:00 | Okunma Sayısı: 1176 | | |
  HOCALI KATLİAMINI BİR KEZ DAHA KINIYORUZ.

1992 yılında halen Ermenistan’ ın işgali altında bulunan Yukarı Karabağ’ ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından  106’ sı kadın, 83’ ü çocuk olmak üzere 613 soydaşımızın katledilmesini şiddetle kınıyor ve Azerbeycan Türklerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

Eski ASALA teröristlerinin komuta ettiği Ermeniler Hocalı’ yı günlerce bombalamışlar, dağlara doğru kaçan insanları takip edip katletmişler ve tarihe bir kez daha kara bir leke sürmüşlerdir. Anadolu’ nun pek çok yerinde yaptıkları gibi, çoluk çocuk kadın kızan demeden masum insanları vahşice öldürmüşlerdir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde hamile kadınların karınları yarmışlar çocukların gözlerini oydukları anlaşılmıştır. Hocalı katliamının sonrasında çekilen fotoğraflar da bu gerçeği gözler önüne sermektedir.

Karabağ’ın işgalinin bir parçası olan Hocalı katliamı ve devam eden olaylarda binlerce insan evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmıştır. Vatan toprağı olan Karabağ halen işgal altında olup bir milyonun üzerinde Türk kendi yurtlarında esir hayatı yaşamaktadır.

Ermenilerin kardeş Azerbeycan Türklerine yönelik gerçekleştirdiği soykırım sayılması gereken Hocalı katliamının üzerinden geçen 22 yıla rağmen Hocalı Katliamını unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı belirtiyor ve kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz.

Av. Hüseyin DEMİRBİLEK
                                                            Niğde Barosu Başkanı