BASIN VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Tarih: 15.02.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2406

 
          11 şubat 2015 tarihinde telaffuzu bile bize ağır gelen bir vahşetle 20 yaşında Özgecan Aslan isimli kızımız bu toplumun kızı hunharca katledilmiştir. Ailesine başsağlığı ve metanet diliyoruz. Saldırıyı nefretle lanetliyoruz.

 

Değerli Niğde Halkı

Bu vahşet sadece Özgecan ve ailesini ilgilendirmemektedir. 

Ne yazık ki kaderi Özgecan’ la benzer yüzlerce Özgecan Aslan var. Sesini duyuramayan, imdadına yetişilemeyen, korkan paylaşamayan yüzlerce çocuk ve kadın var bu toplumda.

Suçlu kim?

Suçlu hepimiz değil miyiz?

Tecavüzü görmezden geliyoruz, tecavüze uğrayanı dışlıyoruz, suçluyoruz, ölmüşse kurtuldu bile diyoruz. Tecavüze uğrayan kadını intihara sürüklüyoruz. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan insan müsveddeleri bile çıkıyor aramızdan.

Koruyamıyoruz.

En kötüsü susuyoruz.

Halbuki hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi , kızı ve başka sevdikleri var. NEDEN SUSKUNUZ? İnşallah benim başıma gelmez demeyin. Bu sadece bir temenni olur bunu bilelim

 

İçimizde hasta ruhlu insanların gezdiğini toplumun her kesiminden eğitimli eğitimsiz olduğuna bakılmaksızın her meslek alanından çıkabildiklerini, çoğu zaman kendilerinin gizlediklerini ve fırsat buldukları taktirde yeni mağdurlar ve mağdur aileleri yaratacaklarını bilin. SUSARSAK ve önlem almazsak DAHA CESARETLENECEKLER.

 

Değerli kamuoyu:

Tecavüz ve taciz suçlarının belki de çok az bir kısmı biliniyor. Bazen adli makamlarca tesadüfen öğreniliyor. Çoğu zaman mağdur, korkudan, toplumdan dışlanma duygusundan, ailesine zarar vereceği endişesinden, kendini ifade edemeyeceği düşüncesinden ve buna benzer sebeplerden ötürü sessiz kalmaya mecbur kalıyor.

Çok acıdır ki bu tür korku ve endişelerden ötürü aynı kişinin defalarca tecavüze maruz kalabiliyor.

Yine çok korkunçtur ki tecavüze uğrayan kadın direndiğinde ölüm çoğu zaman kaçınılmaz son olabiliyor.

Niğde ne yazık ki “ Çocuk istismarında, kadına karşı şiddet suçlarında” Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir.

Bir yerden başlamalıyız. Bu sadece devletin resmi kurumlarının mücadelesiyle halledilebilecek bir vakıa olmayıp tüm toplumun mücadelesini gerektirmektedir. Özgecanın katledilmesiyle birlikte şu an lisede üniversitede kızları okuyan tüm aileler çocukları için endişeye düştüler.

Bu hastalıklı ruhlar topluma unutulamayacak travmalar yaşatıyorlar.

 

Değerli kamuoyu;

“ Tecavüz bir insanlık suçudur” Sessiz kalınamaz.

Bu tek kelimeyle vahşettir. Dolayısıyla İDAM CEZASININ mutlak suretle tartışmaya açılmasını gerektirmektedir.

Zira öncelikle bu insanların ıslahının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Toplum vicdanı da bu kişilere idam cezası verildiğinde rahatlayacaktır. Talep bu yöndedir. HALKIN TALEBİ ve iradesi mutlaka karşılık bulmalıdır. O halde gerekirse en azından bu tür suçlar için halk oylaması yapılarak idam cezası yasal hale getirilmelidir. Toplum vicdanını rahatlatacak hem de caydırıcı bir unsur olacaktır.

 

Buradan herkese sesleniyoruz.

Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürmektedir.  Ve bu çalışmaları ile şiddet mağduru birçok kadının yanında olmuş ve hukuki destek sağlamıştır. Ve halen de sağlamaya devam etmektedir.  Özgecan Aslan’a yapılan bu insanlık dışı saldırı ile ilgili açılan davaya müdahil olarak orada biz de bu vahşetin hesabını soracağız.

Şiddet mağduru herkese sesleniyoruz.

Tehdit altında olan, korkan çekinen herkese

 “0533 216 16 00 numaralı telefondan Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonunu arayarak hukuki yardım talep edebilirsiniz.

NİĞDE BAROSU OLARAK BİZ HER ZAMAN ŞİDDET MAĞDURU KADINLARIMIZIN YANINDA OLDUK VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ… VE BU KONUDA Kİ HER TÜRLÜ GİRİŞİME DE DESTEK VERECEĞİMİZİ BELİRTMEK İSTERİZ.

ÖZGECAN ASLAN’A YAPILAN BU İNSANLIK DIŞI VAHŞETİ BİR KEZ DAHA KINIYOR VE LANETLİYORUZ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. EMİN ALPER ÖZTÜRK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.