NİĞDE

Tarih: 08.12.2017 | Okunma Sayısı: 164 | | |

ABD’ NİN HUKUKSUZ

KUDÜS KARARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

ABD’ nin 06 Aralık 2017 tarihinde Kudüs’ ü İsrail’ in başkenti olarak tanıması ve Büyükelçiliğini Kudüs’ e taşıması kararıyla uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını yok saymıştır. ABD güvenlik konseyi üyesi olmasına rağmen Birleşmiş Milletlerin Kudüs’ ün statüsü ile aldığı kararları görmezden gelmesi Filistin sorununu da çıkmaza sokmuş hatta kargaşa çıkmasına da zemin hazırlamıştır.

Kudüs müslümanların üç kutsal şehrinden biridir. Tüm İslam alemi huzursuz edilmiştir. Alınan bu hukuksuz kararla sadece bölge değil dünya barışı da çok olumsuz etkilenecektir.

Kudüs Unesco tarafından da “ bütün insanlığın ortak malı ve dünya mirası statüsüne sahip şehir tanımıyla koruma altına alınmıştır”

ABD ekonomik ve askeri gücüne güvenerek tek yanlı hukuksuz kararlar almakta ve insanlığa hukuksuz kararlarını dayatmaktadır.

Dünya tehlikenin farkındadır. Birleşmiş Milletler acil toplantı çağrısı yapmıştır.

Bu karar ABD’ nin dediği gibi “ geç kalınmış tarihi bir karar” değil, insanlığın başına büyük belalar açacak bir karardır.

Niğde Barosu olarak şiddetle kınıyoruz.

Niğde Barosu Başkanı

Av. Hüseyin DEMİRBİLEK