NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE MEKTUP
Tarih: 18.05.2018| Okunma Sayısı: 1441

 

 

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’ NE

 

Sayın; Rektör, Prof. Dr. Muhsir KAR beyefendi.

 

Malumunuz olduğu gibi, Irak ve Suriye’ de yaşanan kargaşa ortamı çok ciddi insan hakları ihlallerini doğurmuş bu topraklarda yaşayan insanların insan olmaktan kaynaklanan temel hak ve hürriyetleri yok edilmiştir.  Başta ABD olmak üzere bir kısım batılı devletler İŞİD terör örgütüyle mücadele adı altında PKK terör örgütünün uzantısı olan YPG/PYD terör örgütüne binlerce tır silah ve mühimmat vererek terör örgütünü açıkça desteklemişlerdir. İŞİD terör örgütüyle mücadele söylemi elbette inandırıcı olmaktan uzaktır. Bu desteğin perde arkasında tahmin etmekte zorlanmadığımız bir amaç olduğu ortadadır. Terörü bir başka terör örgütüyle etkisiz hale getirme iddiası terörizme meşru devletlerce yeni bir açılım yaptırıldığını göstermesi açısından oldukça vahim bir durumdur.

 

Bu yeni durum insanlığı ve dünya barışını ciddi olarak tehdit etmektedir.  Bundan en çok zarar görmesi istenen ülke de hiç kuşku yok ki Türkiye’ dir ve dolayısıyla bizleriz.

Suriye’ de kargaşa ortamı yaşanırken ABD coğrafyamızı yine tahrik etmeye devam etmiş İran’ la olan nükleer anlaşmasından çekildiğini açıklamış, Birleşmiş Milletlerin Kudüs'ün statüsü ile aldığı kararlara rağmen uluslararası hukuku yok sayarak Büyükelçiğini Tel Aviv 'den Kudüs 'e taşıma kararı almış İsrail 'de silahsız Filistinlilerin üzerine ateş açarak insanlık tarihi utanç verici cinayetler işlemiştir. Abd ve İsrail 'in uluslararası hukuku yok sayan tutumu yeni katliamların habercisi olduğu gibi Ortadoğu dedikleri coğrafyanın çok farklı yönlere esnetilmek istendiğinin de çok açık göstergesidir.

 

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Kudüs kararına imza atan Birleşmiş Milletlere üye devletlerin büyük çoğunluğuyla alınan kararları hiçe sayan ve onlarca sivili daha önce olduğu gibi acımasızca katleden İsrail ve Abd 'yi bir an önce uluslararası hukuku tanımaya davet etmek uluslararası kamuoyununa tehlikeyi bütün sonuçlarıyla anlatmak elzem haline gelmiştir. Zira dünyaya adeta meydan okuyan tutum ve politikalar hukuk demokrasi insan haklarına ait değerleri yüzyıllardır biriktirerek bu güne getiren medeni dünyanın sessizliğinden kaynaklanmaktadır. 

 

Hatırlanacağı üzere 2016 Ocak ayında “ Barış için akademisyenler ” adıyla oluşturulan içlerinde yabancı ülke vatandaşlarının da yer aldığı kişiler sözde barış çağrısıyla Pkk terör örgütüne yönelik operasyonları engellemeye ve Türkiye’ yi uluslararası alanda zor durumda bırakmayı amaçlayan bir bildiriye imza atmışlardır. Bu insanlar terörizmle mücadele bir yana terörizmi destekler nitelikte hukuksuz taleplerini dile getirmek için bir araya gelebiliyorken binlerce gerçek akademisyenimizin bilim adamımızın haklı ve insanlık için hayati önem taşıyan görüş ve taleplerini dile getirmek dünyayı aydınlatmak ve uyarmak için araya gelememesi için hiç bir sebep yoktur. Ulusal ve uluslar arası kamuoyuna doğru bilgiyi vermedeki eksiklikler ne yazık ki kötülüğü etkin kılmaktadır.

 

Bu nedenlerle terörizme karşı direnişin sembolü olmuş Ömer Halisdemir ismini taşıyan Üniversitemizin, Türkiye’de ve dünyada ulaşılabilecek Üniversitelerin, hukuk ve düşünce kuruluşlarının, gazetecilerin, katılımının sağlanacağı bir uluslar arası kongre, çalıştay vb bir etkinlik düzenlenmesi, kısa vade de ise ülkemizdeki hukuka insan haklarına inanmış akademisyenler ile birlikte terörizmin ve ne ad altında olursa olsun terörizme destek vermenin bir insanlık suçu olduğu vurgusunu yineleyen bir metin yayımlanması hususunda yapacağınız girişimle coğrafyamızda yaşanan olayların gerçek yüzünün tüm berraklığı ile ulusal uluslararası kamuoyuna anlatılmasının çok faydalı olacağı kanaatindeyiz.

 

Niğde Barosu olarak bu konuda yapılabilecek her etkinliğe katkı sağlamaya üzerimize düşecek görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzun da bilinmesini isteriz.

 

Saygılarımla.

Av. Hüseyin DEMİRBİLEK 

Niğde Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. EMİN ALPER ÖZTÜRK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.