BASIN ve KAMUOYUNA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ’ nun Ankara- Eskişehir hızlı tren hattında seyahat ettiği sırada trende bulunan bir yolcuyla tartışma yaşadığı ve yolcunun kendisinden ve yanındakilerden şikayetçi olduğu şeklindeki haber bazı gazetelerde “ Başörtülü kadına hakaret” şeklinde verilmiştir.

Dikkat çekicidir olan şudur ki “ Başörtülü kadına hakaret” başlığı ile verilen haber içeriğinde başörtüsü ile ilgili hiçbir ifade geçmemektedir. Tren içerisinde karşılıklı bir diyalog olmamasına rağmen, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’ nun yaptığı telefon görüşmesini özel çaba sarf ederek dinlemeye çalışan ve bir takım çıkarımlarla haksız müdahale eden bayan bir yolcunun başörtülü olmasından yola çıkılarak, bu durum kötü niyetle fırsata çevrilmeye çalışılmış yaşanan hadisenin, yapılan konuşmaların sanki başörtüsüyle bir ilgisi varmış gibi, okuyucuda tartışmanın bayan yolcunun başörtülü olmasından dolayı çıktığı izlenimini verecek şekilde “başörtülü kadına hakaret” başlığı ile haber yapılmıştır.

Bu iftira temelinde, kışkırtıcı, tabiri caizse fitne çıkarmaya yönelen oldukça düşündürücü ve tehlikeli bir yaklaşımdır.

Geçmişte Ankara Barosu Başkanı iken tanıdığımız, Birlik Başkanlığı’ na adaylığını açıkladıktan sonra 2 defa Niğde’ yi ziyaret eden ve toplumu ilgilendiren tüm konularda uzun uzun sohbet etiğimiz fikirlerini kendi ağzından dinlediğimiz, Barolar Birliği Başkanı seçildikten sonra da zaman zaman bir araya geldiğimiz sıkça telefon görüşmeleri yaptığımız ve bu manada yakınen tanıdığımız Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof Dr. Metin FEYZİOĞLU’ nun kendi deyimiyle “Din vicdan ve ibadet hürriyetine koşulsuz saygı duyduğunu, toplumsal kesimleri birbirine düşman etmeye yönelik bütün girişimlere karşı yine koşulsuz karşı durduğunu” bir kişiye başörtüsüden veya dini herhangi bir inancından ötürü hakaret edecek kişi olmadığını biliyoruz, bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av. Hüseyin DEMİRBİLEK