KAMUOYUNA VE MESLEKTAŞLARIMIZA
 
         Devletin içine yuvalanmış bir terör örgütünün Türkiye Cumhuriyetini hedef alan darbe girişiminin daha ilk saatlerinde Niğde Barosu olarak TBB ve diğer barolarla birlikte darbenin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu ilan etmiştik.
 
      Bunu bir kez daha ilan etmek amacıyla Türkiye Barolar Birliği ve diğer Barolar ile birlikte 20 Temmuz 2016 günü hainlerin bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek Meclis Başkanına geçmiş olsun dileklerinde bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 

      TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ HEDEF ALAN, DEVLETİMİZİN MİLLETİMİZİN BEKASINA KAST EDEN DARBE GİRİŞİMİNİ TERÖRİST SALDIRI OLARAK GÖRÜYORUZ.

 

      Üzerinde asker üniformaları bulunan mankurtlar tarafından gerçekleştirilen ve doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan darbe girişimi milletimizi derin bir üzüntüye boğmuştur.

 

   Son aylarda artan terör saldırılarında tek vücut olmaya çalışan devlet-milletimiz silahlı kuvvetlerimiz içine yuvalanan hainler tarafından gerçekleştirilen, hiç beklemediği bir darbe girişimi ile daha karşı karşıya bırakılmıştır. Silahsız ama koca yürekli vatandaşlarımızın üzerilerine bomba ve mermi yağdırılmıştır.

 

      Millet hâkimiyetinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi savaş uçakları tarafından defalarca bombalanmıştır. Bu bir gözü dönmüşlük değil saldırıların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunun ikrarı ve açık göstergesidir.

 

      Vatanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşamış, yaşayan ve doğacak nesilleriyle Türk Milletinindir. Bu hiçbir kişi ya da zümrenin, düşüncenin, cemaat vs. adlarla isimlendirilen oluşumların üzerinde rahatça tasarruf edeceği bir konu değildir.

 

      Saldırılar Türk milleti tarafından def edilmiştir. Gösterilen birlik ve beraberlik gelecek nesiller için miras niteliğindedir.

 

      Ancak çıkarılacak çok ders olduğu da hep birlikte görülmelidir. Ders ve dersler çıkararak hukuktan ve demokrasiden asla taviz vermeden, siyasal düşünce farklılıklarını bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde bu durumdan çok daha güçlü şekilde çıkmamız aciliyet kesbetmektedir.

 

      Saldırılar Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış bir gurup tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu unutulmamalı İki bin yıllık tarihi olan, destansı başarılara imza atan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine de mal edilmemelidir. Aksi düşünce beka sorunu oluşturacak kadar sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Bu konuda da herkes hassas davranmalıdır.

 

      Niğde Barosu daha saldırılarının yeni başladığı saatlerden itibaren gerek temsil organlarınca gerekse Barolar Birliği diğer barolarla birlikte hareket etmek suretiyle bu alçaklığın karşısında olmuştur. Niğde Barosu nereden ve kimlerden gelirse gelsin demokrasiyi ve hukuku ortadan kaldırmaya Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletimizin meşru organlarını zorbalıkla tasfiyeye yönelen her türlü girişimin karşısındadır ve karşısında olmaya da devam edecektir.

 

      Bu vesileyle, aralarında Niğde’nin kahraman evlatları da olan şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

 

      Kamuoyuna saygılarımızla..