TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ZİYARETİ
Tarih: 28.10.2018| Okunma Sayısı: 993

Niğde Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin FEYZİOĞLU 'nu ziyaret etti.

Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz çeşitli görüş ve önerilerini dile getirilmiştir.

Birlik Başkanımız Av. Prof.Dr. Metin FEYZİOĞLU ziyaretinde Baromuz, Ordu ve Sivas Barosu Yönetim Kurulu

üyeleri ile birlikte değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Değerlendirme toplantısında Birlik Başkanı

Av. Prof.Dr. Metin FEYZİOĞLU yaptıkları ve yapılacak çalışmalarla ilgili aşağıda konulara değinmiştir.

EN ETKİLİ YOL DEVLET SINAVI

Hâkimlik, savcılık, noterlik ve avukatlık stajı için yeni bir sistem getirilmesinin zorunlu olduğuna vurgu yapan Feyzioğlu, “Sınav geldiğinde sınavı geçebilecek kalitede eğitim veremeyen hukuk fakülteleri doğal seleksiyon ile zaten düzelecek. Ayrıca sınav avukat sayısının kontrolsüz artışını da sınırlayacak. Sayın Adalet Bakanı ’nın bu konudaki açıklamalarına katılıyoruz. Özgürlükçü, çağı yakalamış hukukçular yetiştirmeliyiz. Bunun için de en etkili yolun devlet sınavı olduğunu belirtmiştir.

KDV VE SGK PRİMLERİ SORUN

Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Avukatlık hizmetlerinin KDV’si çok yüksek, vatandaşların adalete erişimini engelleyecek seviyede. On binlerce avukatın SGK primini ödemekte sıkıntı çektiği de bir gerçek. Bu iki sorun için hem devletimizin kazanacağı hem de avukatları rahat ettirecek bir çözüm önerisi ile Maliye ve Adalet Bakanları’na gideceklerini,

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN MENFAATİNE

Her türlü milli meselede devlet diyoruz. Her milli meselede avukat camiası olarak devletin arkasında duruyoruz. Devletimizin de haklı taleplerimize olumlu yaklaşacağını biliyoruz. Neticede bu talepler sadece avukatlar için değil tüm vatandaşlarımızın menfaatinedir.”

<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024