1. DOĞU AKDENİZ BARO BAŞKANLARI BÖLGE TOPLANTISI
Tarih: 9.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 3371

1.DOĞU AKDENİZ BARO BAŞKANLARI BÖLGE TOPLANTISI

SONUÇ BİLDİRGESİ

30.04.2011 Tarihinde Adana Barosu ev sahipliğinde birincisi yapılan ve G.Antep, Hatay, Mersin, Niğde, K.Maraş ve Osmaniye  Baro Başkanlarının katıldığı Doğu Akdeniz Baro Başkanları Bölge toplantısında sonuç bildirgesi aşağıda sunulmuştur;

1- 1994 yılında uygulamaya  başlanan CMK zorunlu müdafiliği için ,belirlenen  rakamın çok düşük olduğundan  CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin en az avukatlık asgari ücret seviyesine çıkarılması,  yeni oluşacak parlamentoda iktidar kim olursa olsun, meclisin bu konuda düzenleme yapması için bölgemizde de Türkiye’ de de çalışmaların  yoğunlaştırmasına,  Avukat’ın bu kamusal hizmeti karşılığı ödenen ücretini Adalet Bakanlığının değil  TBB nin  belirlemesi gerektiğinden  önümüzdeki süreçte AÜT ne dönüşmemesi halinde tepkimizi göstererek hizmetin ağırlaştırılması dahil olmak üzere, çeşitli tepki şekillerinin ortaya konulmasına,  karar verildi.

2- Adli Yardım hizmetlerinin arttırılması yönündeki çalışmalara rağmen, genel bütçeden ayrılan bu konudaki payın yeterli olmadığı, arttırılması gerektiği kabul edildi. Avukatlık ücretinin arttırılmasının farkındalık yarattığı bunun sonucunda talep sayısının arttığı ifade edilerek barolara gönderilecek meblağın artırılması için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

3-6217 sayılı yasayla yürürlüğe giren Ceza davalarında uygulanan temyiz harcının özellikle zorunlu müdafi olarak görev yapılan davalarda uygulanmaması için Adalet Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı, TBMM Başkanlığı, tüm İl Baro Başkanlıkları ve HSYK’na gönderilmesine,  oybirliği ile karar verildi

4-Buna göre bir sonraki toplantının Gaziantep Barosunda yapılmasına, Adıyaman, Kayseri, Aksaray , Nevşehir ve Malatya Barolarının da bir sonraki toplantıya davet edilmesine ve bu toplantıların 3 ayda bir ev sahibi Baro nun Başkanlığında yapılmasına  oybirliği ile  karar verildi.30.04.2011

Av.AZİZ ERBEK                             Av.M.Zafer OKUR                  Av.Osman ÇİMEN
Adana Barosu Başkanı                       G.Antep Barosu Başkanı           Niğde Barosu Başkanı